Sledujte nás:

Cesta: Hlavní strana > Články > Jste naši hrdinové. Nový projekt podpoří dárce krve

Pozor: tento článek již nemusí být aktuální. Poslední aktualizace: 22. 9. 2022 10:33

Jste naši hrdinové. Nový projekt příbramské nemocnice podpoří dárce krve. Zapojí se také všechny krajské nemocnice

Vydáno: 22. 9. 2022 10:33
Poslední aktualizace: 22. 9. 2022 10:33

V těchto dnech vrcholí přípravy na kampaň na podporu dárcovství krve s názvem „Hrdina je v každém z nás“. Příbramská nemocnice chce touto cestou projevit uznání všem stávajícím dárcům krve, kteří pravidelně nemocnici zásobují tou nejcennější tekutinou na světě, zároveň chce k dárcovství krve přimět další občany, a to včetně mladší populace. Kampaň zasáhne téměř celý kraj, zapojí se do ní totiž všechny krajské nemocnice.

Kampaň s celokrajským potenciálem z dílny příbramské nemocnice počítá s využitím široké škály komunikačních nástrojů. „Kampaň má mnoho součástí. Tou stěžejní bude videoklip, který právě dokončujeme ve střižně. Asi už nyní mohu prozradit, že hlavní tváří této kampaně se stal známý fotbalista Jan Koller. Jsme moc rádi, že náš koncept zaujal i vedení Středočeského kraje, které ho převzalo i pro další nemocnice ve vlastnictví kraje,“ řekl tvůrce kampaně Martin Janota, který v příbramské nemocnici pracuje jako tiskový mluvčí.

Tisková konference, kde bude probíhat i slavnostní premiéra klipu, je naplánována na 11. října v příbramském kině. V tento den dojde i k představení vizuálů a jednotlivých částí kampaně, a to včetně způsobu zapojení dalších čtyř krajských nemocnic. „Iniciativu příbramské nemocnice velice oceňuji. Vzhledem k tomu, že je nedostatek krve téměř celokrajským problémem, oslovili jsme také naše další nemocnice, zda se nechtějí ke kampani přidat. Těší mě, že nabídku bez váhání přijaly. Společně jsme tak vymysleli způsob, jak přiblížit celou problematiku lidem napříč Středočeským krajem. Věřím, že jakákoli osvěta pomůže k získání dalších dárců napříč celou republikou,“ vysvětluje středočeský náměstek pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík. 

V rámci kampaně se však nepočítá pouze s oslovením nových potencionálních dárců. „Půjde nejenom o motivaci, ale také ocenění budoucích i stávajících dárců krve, kterým patří naše uznání. Naše díky patří i všem partnerům kampaně a Středočeskému kraji, který projekt podporuje. Právě díky tomu jsme schopni realizovat všechny naše představy,“ doplnil informace ředitel příbramské nemocnice Stanislav Holobrada.

Celý projekt bude mít i svojí webovou prezentaci, která je v těchto dnech dokončována. Nemocnice při tvorbě klipu navíc neoslovila pouze fotbalistu Jana Kollera ale i českou kapelu Pro tebe, která myšlence propůjčila jednu ze svých písní. Její frontman navíc v klipu ztvárnil velmi důležitou roli. „Celá myšlenka kampaně je o tom, že každý z nás se může stát hrdinou. Není k tomu potřeba mít žádné superschopnosti, jen zdraví a ochotu darovat krev, čímž může zachránit zdraví a život druhých,“ dodává Janota.

Při kampani se Oblastní nemocnice v Příbrami spojila s úspěšnými jmény v oboru. Vizuály kampaně i ústřední logo například navrhoval Martin Slávik, který mezi své klienty může řadit i Český hokejový svaz, Český basketbal, největší kulturní festivaly v zemi a další. Jednotlivé součásti kampaně budou postupně prezentovány v médiích i prostřednictvím sociálních sítí. Natočení klipu a postprodukci pak obstarala agentura VDN Promo.

Fotogalerie k článku

Další články:

DŮLEŽITÉ kontakty

Infocentrum

318 641 111

NONSTOP

DOSPĚLÍ - POHOTOVOST

318 641 700

PO-PÁ 17:00 - 21:00

SO, NE, svátky 8:00 - 20:00

DĚTI - POHOTOVOST

318 641 050

PO-PÁ 17:00 - 22:00

SO-NE 8:00 - 20:00

ZUBNÍ POHOTOVOST

318 654 705

SO, svátky 8:00 - 14:00

Oblastní nemocnice Příbram, a.s.


Gen. R. Tesaříka 80, 261 01 Příbram I.
IČ: 27085031

ID datové schránky: ngiff9u
e-mail: reditelstvi@onp.cz
© 2003 - 2024 Oblastní nemocnice Příbram, a.s. | Použití webů a OOÚ developed by Internet PB s.r.o. & Smartim

ONLINE
OBJEDNÁNÍ
zde >

infolinka:

318 641 111
Důležité kontakty >