Sledujte nás:

Cesta: Hlavní strana > Články > Brzy začne rekonstrukce druhé části pavilonu D4 za téměř 100 milionů korun

Pozor: tento článek již nemusí být aktuální. Poslední aktualizace: 6. 6. 2018 07:42

Brzy začne rekonstrukce druhé části pavilonu D4 za téměř 100 milionů korun

Vydáno: 6. 6. 2018 07:42

Během několika málo týdnů budou zahájeny práce na rekonstrukci zbývajících pater pavilonu D4. Přestavba se týká celkem tří nadzemích a jednoho podzemního podlaží. Trvat bude celkem 11 měsíců a práce provede s nejnižší nabídkou necelých 94 milionů příbramská stavební firma Staveko.

„Projekt navazuje na rekonstrukci vrchních tří pater pavilonu D4, kde vnikla nová porodnice, oddělení šestinedělí a zázemí pro lékaře. Ve zbývajících čtyřech patrech bude následně nové lůžkové gynekologické oddělení, gynekologické ambulance se zákrokovým sálem a denním stacionářem a dále skladovací prostory a šatny,“ popsal hlavní body rekonstrukce Ing. Tomáš Hadžega, který je náměstkem pro ekonomiku a provoz Oblastní nemocnice v Příbrami

V rámci stavebních prací dojde k vybudování nové komunikační vertikály, která propojí všechna podlaží výtahem. Kompletně nové budou inženýrské sítě, dojde k výměně oken, zateplení a také k parkovým úpravám okolních prostor.

„Možná ještě větší cenností než to, že budeme a máme již krásné některé prostory, je personál. Stáváme se vyhledávaným místem pro porody. Příbramská nemocnice má neustále zvyšující se trend, a to je především díky zdejšímu týmu, kterému děkuji,“ řekl předseda představenstva ON Příbram MUDr. Stanislav Holobrada.

Nemocnice už nyní disponuje potřebnými přístroji a vybavením. V příštím roce pak plánuje dovybavení nově vzniklých provozů. Za tímto účelem bude vedení nemocnice žádat Středočeský kraj o investiční dotaci.

Jedním z důvodů, proč příbramská nemocnice získala prostředky pro tuto rekonstrukci je fakt, že její hospodaření patří mezi nejlepší v rámci Středočeského kraje. Tuto skutečnost připomněl člen představenstva ON Příbram Petr Větrovský, který dále uvedl, že je rád, že výjimečný tým gynekologicko – porodnického oddělení, vedeného primářem MUDr. Petrem Chudáčkem, získá díky této investici odpovídající zázemí.

Kvůli stavbě bude nutné odstavit babybox

Z důvodu stavebního zásahu do vnějšího pláště a stavby komunikační vertikály bude muset být zhruba na dobu tří měsíců odpojen zdejší babybox. Vzhledem k nutnosti jeho napojení na porodní oddělení, není v tuto chvíli jiné umístění možné.

Provoz porodnice stavbou nijak dotčený nebude

Rekonstrukce se nijak nedotkne zdejší porodnice ani oddělení pro novorozence. V nemocnici dále bude poskytováno akutní gynekologické ošetření, pouze ambulance byly přesunuty do areálu II na Zdaboři.

V letošním roce se nemocnice dočká ještě jedné významné rekonstrukce. Zhruba od začátku roku bude zprovozněno lůžkové oddělení paliativní péče, které vznikne rekonstrukcí lůžkového oddělení interny IV. Cena rekonstrukce je 24 milionů korun a bude opět hrazena z dotace zřizovatele. Oblastní nemocnice v Příbrami se tak stane první nemocnici zřizovanou Středočeským krajem, která otevře obdobné oddělení.  Zároveň bude jednou z prvních v rámci celé České republiky.

Bc. Martin Janota

Specialista pro styk s veřejností

Sledovat nás můžete i na sociální síti Facebook a Instagram.

Fotogalerie k článku

Další články:

DŮLEŽITÉ kontakty

Infocentrum

318 641 111

NONSTOP

DOSPĚLÍ - POHOTOVOST

318 641 700

PO-PÁ 17:00 - 21:00

SO, NE, svátky 8:00 - 20:00

DĚTI - POHOTOVOST

318 641 050

PO-PÁ 17:00 - 22:00

SO-NE 8:00 - 20:00

ZUBNÍ POHOTOVOST

318 654 705

SO, svátky 8:00 - 14:00

Oblastní nemocnice Příbram, a.s.


Gen. R. Tesaříka 80, 261 01 Příbram I.
IČ: 27085031

ID datové schránky: ngiff9u
e-mail: reditelstvi@onp.cz
© 2003 - 2024 Oblastní nemocnice Příbram, a.s. | Použití webů a OOÚ developed by Internet PB s.r.o. & Smartim

ONLINE
OBJEDNÁNÍ
zde >

infolinka:

318 641 111
Důležité kontakty >