Sledujte nás:

Cesta: Hlavní strana > Tiskové zprávy

Pozor: tento článek již nemusí být aktuální. Poslední aktualizace: 10. 6. 2015 00:00

10.6.2015 "Akutní" zdravotníky přivítala příbramská nemocnice na tradičním Kadeřábkově dni

Vydáno: 10. 6. 2015 00:00
Akutní příjem – vstupní brána do nemocnice, tak zněl název i téma letošního 6. ročníku Kadeřábkova dne v Oblastní nemocnici Příbram, který se konal 10. 6. 2015 v kongresovém sále nemocnice. Prestižní celodenní odborný seminář, který pořádá interní jednotka intenzivní péče příbramské nemocnice, každým rokem přiláká okolo sto padesáti účastníků z řad lékařů i středního zdravotnického personálu nejen z příbramské nemocnice, ale i jiných zdravotnických zařízení.

Pozvání k přednáškám letos přijali odborníci z pracoviště urgentního příjmu Fakultní nemocnice v pražském Motole v čele s primářem MUDr. Jiřím Zikou. Přednášku na téma „Stojí etika a ekonomika proti medicíně?“ uvedla renomovaná a v příbramské nemocnici uznávaná a velmi oblíbená lékařka z Oddělení chronické a resuscitační intenzivní péče Fakultní nemocnice v Motole doc. MUDr. Jarmila Drábková, CSc.V rámci semináře dále zazněly příspěvky na téma „Úloha urgentního příjmu v nemocnici“, „Spolupráce urgentního příjmu a záchranné služby v okrese Příbram“, či „Urgentní příjem a jeho úloha při hromadných neštěstích“. Jednotliví přednášející se věnovali specifikům různých typů pacientů na urgentním příjmu, například pacientů s cévní mozkovou příhodou či psychiatrických a geriatrických pacientů a také problematice komunikace s pacienty na urgentním příjmu. Příbramskou nemocnici reprezentovali ve svých přednáškách MUDr. Petr Polouček, zástupce ředitele pro lékařskou péči, MUDr. Martin Polák, vedoucí lékař interní JIP či MUDr. Jaroslav Korsa, primář Neurologického oddělení, a další.

Vrchní sestra pracoviště akutního příjmu příbramské nemocnice Lenka Pátková tu pracuje od jeho otevření 3. 5. 2010. „Letos slavíme jubilejních 5 let trvání. Za tu dobu prošlo „pod našima rukama“ 42 819 pacientů, to znamená takových, kteří byli na akutním příjmu uloženi na lůžko před a v průběhu ošetření. Lékaři přicházejí za pacienty na akutní příjem a pacienti i jejich blízcí oceňují, že nemusí cestovat za specialisty po nemocnici. Náš tým tvoří 30 sester, 5 sanitářů v každé směně a 3 ambulance s lékaři. Je to nárazová práce, není vůbec výjimkou, že se tu sejde 10 pacientů najednou a to je potom fofr“, říká Lenka Pátková a dodává „je to náročná a stresující práce, ale pacientům se tu snažíme poskytnout tu nejlepší možnou péči“.

Letos již podruhé předal ředitel nemocnice v úvodu semináře čestné medaile Františka Kadeřábka lékařům příbramské nemocnice, a to MUDr. Věře Kutílkové, primáři MUDr. Janu Šírkovi a sestře Marii Novákové z Interního oddělení. Medaile in memoriam obdrželi dlouholetí bývalí primáři RTG oddělení MUDr. František Trefný (medaili převzala jeho dcera, která přiletěla při této příležitosti z Kanady) a Chirurgického oddělení MUDr. Olga Rouleová (medaili převzala neteř).

„Tradici Kadeřábkových dnů jsme obnovili před 6 lety na počest doktora Františka Kadeřábka, lékaře a prvního primáře Interního oddělení v příbramské nemocnici“, komentuje ředitel nemocnice MUDr. Stanislav Holobrada a pokračuje: „Doktor Kadeřábek stál u zrodu první interní jednotky intenzívní péče v širokém okolí a byl velmi uznávanou osobností jak mezi lékaři, tak mezi pacienty. Medailí jsou proto na jeho památku oceňováni lékaři příbramské nemocnice, kteří se významně zasloužili o rozvoj nemocnice“.



Ředitel Oblastní nemocnice Příbram MUDr.Stanislav Holobrada předává čestnou medaili MUDr.Janu Šírkovi z Interního oddělení nemocnice






Další články:

DŮLEŽITÉ kontakty

Infocentrum

318 641 111

NONSTOP

DOSPĚLÍ - POHOTOVOST

318 641 700

PO-PÁ 17:00 - 21:00

SO, NE, svátky 8:00 - 20:00

DĚTI - POHOTOVOST

318 641 050

PO-PÁ 17:00 - 22:00

SO-NE 8:00 - 20:00

ZUBNÍ POHOTOVOST

318 654 705

SO, svátky 8:00 - 14:00

Oblastní nemocnice Příbram, a.s.


Gen. R. Tesaříka 80, 261 01 Příbram I.
IČ: 27085031

ID datové schránky: ngiff9u
e-mail: reditelstvi@onp.cz
© 2003 - 2024 Oblastní nemocnice Příbram, a.s. | Použití webů a OOÚ developed by Internet PB s.r.o. & Smartim

ONLINE
OBJEDNÁNÍ
zde >

infolinka:

318 641 111
Důležité kontakty >