Sledujte nás:

Cesta: Hlavní strana > Články

AKTUALITY

16.5.2014 Pondělí 19.května 2014 - Světový den hypertenze

Bezplatné měření krevního tlaku v Lékárně Oblastní nemocnice Příbram, a. s. včetně následné konzultace naměřených hodnot krevního tlaku.

6.5.2014 Zveme Vás na Den otevřených dveří

Přijďte se podívat na nová-špičkově vybavená oddělení. Využijte nabídky preventivních vyšetření zdarma. Pojďte si s námi hrát a soutěžit, vidět canisterapii a užít si zdravotní klauny. Oblastní nemocnice Příbram pořádá 31. května Den otevřených dveří. Akce, která je určena široké veřejnosti, zahrnuje možnost preventivních vyšetření včetně vyšetření na hladinu cukru a cholesterolu v krvi, komentované prohlídky nových oddělení i celodenní program pro rodiny s dětmi. Veřejnost si bude moci prohlédnout zcela nová, špičkově vybavená pracoviště očního oddělení, gastroenterologie a lůžkové jednotky šestinedělí pro maminky s novorozenci. Preventivní vyšetření kromě stanovení hladiny cukru a cholesterolu v krvi a změření krevního tlaku a pulsu, nabídne také urologie, oční oddělení a gastroenterologie. Na všech těchto pracovištích je součástí prevence i rozhovor s lékařem. Nemocnice nabídne i ukázky canisterapie, která je součástí programů pro pacienty na oddělení následné péče. Nezapomínáme ani na děti, právě pro ně jsme připravili celodenní zábavný program včetně her a soutěží o ceny. Děti také jistě potěší zdravotní klauni, kteří do nemocnice jinak přicházejí za dětmi do nemocnice a ambulantních čekáren. 31. května si je děti budou moci užít celý den. Den otevřených dveří se koná v sobotu 31. května od 10:00 do 14:00 hodin a vstup na něj je zdarma. MUDr. Stanislav Holobrada ředitel Oblastní nemocnice Příbram, a.s.

28.4.2014 Připojte se s námi v pondělí 5.května ke Světovému dni hygieny rukou

Víte proč je důležité správné mytí rukou? A kterým nemocem se dá touto jednoduchou prevencí zabránit? To vše a mnohem více se dozvíte v naší nemocnici již v pondělí 5. května. Ten, kdo se s námi zábavné akce zúčastní, dostane milý dáreček 5. květen patří každoročně Dni hygieny rukou, který je součástí iniciativy Světové zdravotnické organizace. Mytí rukou je přitom jedním z nejlehčích a nejjednodušších způsobů jak se vyhnout mnoha přenosným onemocněním chřipkou počínaje a nozokomiálními infekcemi konče. Klíčový význam důsledné hygieny rukou v nemocničních zařízeních dokládá mimo jiné také americká studie SENIC, podle níž může tato forma prevence zamezit až 30% všech nozokomiálních infekcí. V nemocničním prostředí se totiž vyskytují kmeny bakterií, které se postupně vlivem časté dezinfekce a také v důsledku užívání antibiotické léčby, dokázaly těmto opatřením přizpůsobit a jsou vůči nim stále více odolné. O to těžší je pak léčba onemocnění, které tyto odolné kmeny bakterií způsobí. Nozokomiální infekce, tedy infekce získané během pobytu v nemocničním zařízení, značně prodražují léčbu, prodlužují dobu hospitalizace a mohou i vážně ohrozit život pacienta. Letos se ke Dni hygieny rukou připojí 5. května i příbramská nemocnice. Připravili jsme pro naše pacienty, jejich blízké a další veřejnost osvětovou akci, která bude probíhat na několika místech nemocnice najednou. Pacienti a návštěvníci nemocnice se budou moci dozvědět, kde a proč je k dispozici dezinfekce na ruce, jak a kdy se používá, co udělat při vstupu na oddělení nebo jaká jsou rizika kontaminace rukou. Den hygieny rukou proběhne v Oblastní nemocnice Příbram od 7:30 až do 15 hodin odpoledne v prostorách hlavní recepce, ambulantních čekáren a na lůžkovém oddělení šestinedělí a oddělení dětském. MUDr. Stanislav Holobrada ředitel Oblastní nemocnice Příbram, a.s.

22.4.2014 Chystáte se na dovolenou? Máte rádi sluníčko? Využijte bezplatné akce naší lékárny...

Chystáte se na dovolenou? Máte rádi sluníčko? Využijte bezplatné akce naší lékárny a ochraňte svoji kůži před slunečním zářením   Ve čtvrtek 24. dubna  pořádá lékárna nemocnice ve spolupráci s partnerskou společností SynCare od 9:00 do  14:00  hodin bezplatnou akci – měření citlivosti kůže na sluneční záření. Přijďte proto do naší lékárny v areálu I (Příbram I), přízemí a využijte tuto bezplatnou nabídku.  Chránit se před slunečním zářením a minimalizovat tak riziko popálení nebo  vzniku melanomu  je důležité. Jak na to Vám zdarma poradí odborníci již 24. dubna v lékárně nemocnice MUDr. Stanislav Holobrada ředitel Oblastní nemocnice Příbram, a.s.

2.4.2014 - Gospely v nemocnici - velikonoční koncert

Přijďte 16. dubna na Velikonoční koncert nemocnice. Již po čtvrté se na naše pozvání do Příbrami vrací jeden z největších českých gospelových sborů – Marantha Gospel Choir. Sbor zařadil příbramský koncert do svého tradičního velikonočního turné, které začíná 14. dubna v Praze a končí 19. dubna v Olomouci. Marantha Gospel Choir, který vystupuje na velkých českých i mezinárodních pódiích, pravidelně spolupracuje s mnoha zajímavými českými i zahraničními hudebníky. V Příbrami se mohou návštěvníci koncertu těšit na energické gospely v podání téměř třicetičlenného souboru zpěváků. Ten sebou přiveze i živou kapelu profesionálních muzikantů. Chybět určitě nebude úžasná, energická hudba, tanec, nadšení i několik hudebních překvapení. Koncert se koná 16. dubna od 17 hodin odpoledne v multimediálním sále a jako pokaždé ho nemocnice pořádá pro své pacienty, zaměstnance i širokou veřejnost. Vstup je opět zdarma, a to především díky členům sboru, kteří se vzdali svého nároku na honorář. Na koncertech nemocnice jsou často k vidění i v tu dobu hospitalizovaní pacienti, které do sálu doprovází nemocniční dobrovolníci. Nemocnice totiž koncerty organizuje především pro radost a potěšení posluchačů, a tak je jen příznačné, že otevřené dveře do sálu patří nejdříve jejím pacientům. Vystoupení gospelového sboru Marantha Gospel Choir má v Příbrami pokaždé obrovský úspěch a sjíždějí se na něj lidé z širokého okolí, proto není divu, že se nemocnice na Velikonočním koncertě znovu dohodla s těmito mladými lidmi, kteří dokážou již v prvních minutách roztančit a roztleskat celý sál. Těšíme se na Vás 16. dubna v 17:00 hodin, v multimediálním sále (areál I, pavilon C, 4. patro), vstup do nemocnice i sálu je bezbariérový. MUDr. Stanislav Holobrada ředitel Oblastní nemocnice Příbram, a.s.

29.3.2014 Nemocnice přesouvá první odbornou ambulanci interního lékařství do areálu I.

Už od 1. dubna bude pacientům všeobecné interní ambulance, která sídlila v areálu II na Zdaboři, poskytována ambulantní péče v areálu I. Jde o první přesun v rámci ohlášené centralizace ambulantní péče interních odborných poraden. Seskupení těchto odborných poraden do jednoho místa bude pro pacienty znamenat odpadnutí nepříjemného přejíždění mezi oběma areály nemocnice, zrychlení a tím i zkvalitnění komplexnosti a návaznosti této péče, což ve svém výsledku urychlí také kompletizaci potřebných vyšetření a tím i stanovení diagnózy a léčby. Pacienti těchto poraden budou mít také velmi blízko ke specializovaným vyšetřovacím metodám, ať už se bude jednat o gastroenterologii, zobrazovací metody včetně CT a magnetické rezonance nebo k mnoha dalším medicínským oborům, kterými nemocnice disponuje. Případné vyžádané vyšetření lékařem další odbornosti, jako je třeba urolog, hematolog a další, tak bude moci pacient absolvovat v rámci jednoho areálu a nebude muset nikam přejíždět. Díky tomu, že nemocnice v areálu I provozuje také vlastní lékárnu včetně zdravotnických potřeb, si pacient může rovnou vyzvednout i léky a zdravotnické pomůcky. Pro pacienty přesunuté ambulantní péče je připravena všeobecná interní ambulance pro kontroly a příjmy. Tato ambulance je umístěna v areálu I (Příbram I), pavilon I, 5. patro Kontaktní telefon: 318 641 263 Ordinační hodiny: pondělí až pátek 7:30 – 12:00 12:30 – 15:00 hodin MUDr. Stanislav Holobrada ředitel Oblastní nemocnice Příbram, a.s.

12.3.2014 Odběry krve na OKB již od půl sedmé ráno

Odběrové centrum při oddělení klinické biochemie v areálu I nemocnice bude od pondělí 17. března k dispozici pro odběry krve na laboratorní vyšetření místo od 7:00 již od 6:30 do 13:00 hodin. Nemocnice tak vyhoví poptávce ze strany svých pacientů. Klinická biochemie je složkou diagnostických a komplementárních pracovišť nemocnice Charakterem své činnosti se prolíná prakticky všemi lékařskými obory. Spektrum vyšetření zahrnuje více než 80 různých metod a postupů – základních biochemických i speciálních včetně hormonů, nádorových markerů, hladin léků a dalších metabolitů. Škála metod je volena podle požadavků lůžkových i ambulantních lékařů. Oddělení také provádí diagnostiku v oblasti drogových závislostí a pracuje pro lůžkovou i ambulantní složku. Odběrové centrum je umístěno v areálu I (Příbram I), pavilon F, 1. patro MUDr. Stanislav Holobrada ředitel Oblastní nemocnice Příbram, a.s.

6.3.2014 - Malby křídou v příbramské nemocnici

Oblastní nemocnice Příbram představí 11. března první výstavu v tomto roce.  Tentokrát nepůjde o fotografie, nemocnice v Galerii gaudii gratia přivítá obrázky, malované křídami. Autorka obrázků Ivana Lukešová říká, že ke křídám ji možná přivedl úklid školních tašek a kufříků s malířskými potřebami jejích, teď již dvou dospělých synů a její následně umazané ruce od kříd. Po cestě stále častějšího malování ji provázel také Zdeněk Šebor – galerijní poradce. V nemocnici malby křídou budou mít premiéru. Obrázky, které evokují fantazii, odpočinek nebo pocity, budete moci shlédnout od března do května 2014.      Vernisáž výstavy pod názvem „Malby křídou“ se koná v úterý 11. března v tradičních 17 hodin v prostoru hlavní recepce, v pavilonu C, v přízemí      Těšíme se na Vás      MUDr. Stanislav Holobrada ředitel Oblastní nemocnice Příbram, a.s.  

27.2.2014 Oblastní nemocnice Příbram stěhuje další provozy

V příštím týdnu proběhne v příbramské nemocnici další stěhování. Jako první se přemístí ortopedicko-traumatologická ambulance, kde se vyšetřují i dětské kyčle z areálu II na Zdaboři do přízemí křídla D3 monobloku v areálu I. Od 3.3. do 5.3.2014 včetně bude tato ambulance uzavřena a od 6. března již bude plně funkční na novém místě. Ambulance bude mít také nový telefonní kontakt, a to 318 641 724. Následně se přemístí také odborné chirurgické poradny z přízemí pavilonu N do přízemí křídla D3. Poradny se během stěhování uzavírat nebudou, v novém místě budou pro své pacienty k dispozici od pondělí 10. března. I tato pracoviště budou mít nové telefony: Mammární a cévní poradna: 318 641 951 Ostatní poradny: 318 641 950 Stejně jako u pracovišť přemístěných do pavilonu D1 i v tomto případě bude pro pacienty výhodné přijít do ambulancí přes hlavní recepci v přízemí pavilonu C, kde jim budou poskytnuty veškeré potřebné informace. Telefonní kontakt recepce je 318 641 700 – 702 Postupná centralizace ambulantních pracovišť bude pro pacienty znamenat odpadnutí dojíždění mezi dvěma areály nemocnice a s tím spojené ztráty času, zrychlení a zlepšení návaznosti, absolvování a vyhodnocení jednotlivých vyšetření a v neposlední řadě také příjemné prostředí pavilonu D3, který je po celkové rekonstrukci v provozu cca 2 roky. MUDr. Stanislav Holobrada ředitel Oblastní nemocnice Příbram, a.s.

12.2.2014 Jde Vaše dítě na odběr krve?

Oddělení klinické biochemie připravilo ve spolupráci s psychologem pro rodiče dětí, které mají jít na odběr krve, několik rad. Jak na odběr krve připravit batolata a děti předškolního věku? Jak postupovat při vlastním odběru? To vše naleznete pod heslem „Příprava dětí na odběr krve“ na internetových stránkách nemocnice, sekce Oddělení, nabídka Biochemie. www.nemocnicepribram.cz

29.1.2014 Nemocnice stěhuje do křídla D1 další ambulance

Dalšími pracovišti, které nemocnice stěhuje do zrekonstruovaného křídla D1 monobloku jsou ambulance anestezie a bolesti. Stěhovat se do stejného místa bude také pracovna rehabilitace, která je součástí zmíněné ambulanci bolesti. Obě tyto ambulance budou již od 30. ledna 2014 k dispozici pacientům ve 4. patře pavilonu D1. Spolu s novým umístěním se změní i kontaktní telefony: ambulance anestezie a ambulance bolesti: 318 641 946 pracovna rehabilitace při ambulanci bolesti: 318 641 947 K 1. únoru 2014 se zároveň rozšíří ordinační hodiny ambulance anestezie, ordinační doba ambulance bolesti a přilehlé rehabilitace zůstává stejná. MUDr. Stanislav Holobrada ředitel Oblastní nemocnice Příbram, a.s.

29.1.2014 Gastroenterologické centrum od 3. února v křídle D1

Od pondělí 3. února 2014 bude gastroenterologické pracoviště k dispozici pacientům ve 4. patře křídla D1. Oblastní nemocnice Příbram v těchto dnech stěhuje do křídla D1 monobloku další odborné pracoviště. Tentokrát jde o gastroenterologické centrum, které patří mezi 15 největších center v České republice co do počtu provedených screeningových vyšetření za rok. S novým umístěním má gastroenterologie i nový telefonní kontakt: 318 641 941. I pro pacienty centra bude výhodou přijít na toto pracoviště přes hlavní recepci nemocnice v přízemí pavilonu C, kontaktní telefon: 318 641 700 – 702. Po přemístění gastroenterologického centra v nemocnici stěhování zdravotnických pracovišť zatím utichne, ale jen na relativně krátkou dobu. Ještě letos chce nemocnice přemístit odborné interní poradny a ambulance, onkologické centrum a další provozy. MUDr. Stanislav Holobrada ředitel Oblastní nemocnice Příbram, a.s.

27.1.2014 Urologické ambulance se stěhují do křídla D1 monobloku

Od středy 29.1.2014 budou přemístěny obě urologické ambulance Oblastní nemocnice Příbram do 1. patra v křídle D1 monobloku. V tento den již budou obě ambulance na novém místě plně funkční. Ordinační hodiny i telefonní kontakty zůstávají stejné. V nejbližších dnech dojde k přemístění také gastroenterologického centra a ambulancí anestezie a bolesti. Nemocnice bude i o těchto dalších změnách včas informovat. Pro pacienty, kteří budou přicházet do pracovišť umístěných právě do křídla D1, bude výhodou přijít přes hlavní recepci nemocnice v přízemí pavilonu C. MUDr. Stanislav Holobrada ředitel Oblastní nemocnice Příbram, a.s.

23.1.2014 Den otevřených dveří diagnostických laboratoří

Oblastní nemocnice Příbram pořádá 30. ledna od 10:00 do 17:00 hodin Den otevřených dveří laboratoří klinické biochemie a klinické hematologie a krevní transfúze. Obě laboratoře jsou umístěny v areálu I  (Příbram I), pavilon F.  Všem zájemcům-lékařům nabízíme komentovanou prohlídku špičkově vybavených pracovišť s prostorem pro dotazy. Těšíme se na Vás

21.1.2014 Rozšiřujeme ordinační dobu na poliklinice RAVAK

Od 1.února 2014 místo od 7 hodin bude odběrové centrum k dispozici již od 6:30, a to až do 13:00 hodin odpoledne. Těšíme  se na Vás. Odběrové centrum je na této poliklinice umístěno ve 2. patře hlavní budovy. Nemocnice chce takto znovu vyjít vstříc těm, kteří tuto službu využívají. Připomeňme, že klinická biochemie nemocnice nabízí v místě svého oddělení, tedy v areálu I, v pavilonu F, 1. patro, pacientům, kteří přicházejí pravidelně na  tzv. Quickův test a mají již špatné žíly, odběr krve z prstu. Výsledek vyšetření je pak k dispozici bezprostředně po tomto odběru.   MUDr. Stanislav Holobrada ředitel Oblastní nemocnice Příbram, a.s.

17.1.2014 Nemocnice v České televizi

Nové oční oddělení nemocnice se špičkovou kvalitou vybavení vyhledávají stovky pacientů z celé České republiky. Oddělení je také námětem aktuální reportáže České televize

3.1.2014 Nové lůžkové rehabilitační oddělení v ONP

 Oblastní nemocnice Příbram otevírá lůžkovou rehabilitaci V pondělí 6. ledna zahajuje příbramská nemocnice provoz lůžkového rehabilitačního oddělení. Na 15 lůžkách se budeme starat zejména o pacienty po cévních mozkových příhodách a po operacích pohybového aparátu, ale nejen o ně. Celkově uvítáme všechny pacienty, kteří mají za sebou akutní péči a potřebují intenzívní rehabilitaci před návratem do plnohodnotného života. Pacientům jsou k dispozici zkušení lékaři, fyzioterapeuté a zdravotní sestry. Oddělení je plně vybavené pro komplexní rehabilitační péči včetně např. pomůcek pro ergoterapii. Oddělení najdete v areálu I. nemocnice (Příbram I.), v pavilonu I, 4. patro. Kontaktní telefon na novou lůžkovou jednotku rehabilitace je 318 641 680.      MUDr. Stanislav Holobrada  ředitel Oblastní nemocnice Příbram, a.s.

2.1.2014 Nemocnice přivítala 1.miminko letošního roku

Ve středu 1.ledna přivítal hejtman Středočeského kraje MVDr. Josef Řihák spolu s ředitelem Oblastní nemocnice Příbram MUDr. Stanislavem Holobradou a zástupcem města Příbram Ing. Jurajem Molnárem první miminko roku 2014 v příbramském regionu. Ella Neužilová je zároveň druhým letošním novorozencem v rámci Středočeského kraje. 47 minut po půlnoci se 1. ledna 2014 jako druhá ve Středočeském kraji a první v rámci příbramského okresu narodila Ella Neužilová. Ellinka při svém narození měřila 47 cm a vážila 2.680 g. Mamince Barboře Neužilové a samotné Ellince přišli pogratulovat a předat dárky středočeský hejtman MVDr. Josef Řihák, ředitel nemocnice MUDr. Stanislav Holobrada a radní města Příbram Ing. Juraj Molnár.

13.12.2013 Oční oddělení zahajuje provoz v nových prostorách

Oční oddělení bude od 18. prosince poskytovat akutní péči již v novém místě. Od 19. prosince pak bude v křídle D1 v plném provozu celé oddělení. Oční oddělení, které získalo prostory včetně nového vybavení ve zrekonstruovaném křídle D1 monobloku, bude již ve středu 18. prosince poskytovat akutní péči v novém prostředí. 18. prosince od 15:30 hodin poskytnou oční lékaři akutní péči pacientům již ve 3. patře křídla D1 monobloku. Od čtvrtka 19. prosince bude oční oddělení v plném provozu v tomto zrekonstruovaném křídle. To se týká péče všech odborných ambulancí i dalších částí oddělení. Ambulance spolu s jednotlivými vyšetřovnami jsou umístěny ve 2. patře pavilonu D1. Ve 3. patře je pak operační sál, lůžková jednotka, stacionář a ambulance, která poskytuje akutní péči mimo běžnou pracovní dobu. Oddělení se kromě umístění změní i kontaktní telefony: Kontaktní telefon pro akutní péči (po 15:30 hod): 318 641 799 Kontaktní telefon pro recepci ambulantní části oddělení : 318 641 834 Kontaktní telefon pro sítnicovou ambulanci: 318 641 866 K akutnímu vyšetření bude s výhodou přijít přes hlavní recepci, která je v hlavním vstupu do nemocnice, v pavilonu C, v přízemí,.kde budou pacientům poskytnuty veškeré potřebné informace. V recepci je také k dispozici platební terminál pro regulační poplatky. Hlavní recepce je v provozu 24 hodin denně a její telefonní kontakt je 318 641 700 – 702. MUDr. Stanislav Holobrada ředitel Oblastní nemocnice Příbram, a.s.

12.12.2013 Nemocnice otevírá špičkové oční oddělení

V nejbližší době tak pacienti, kteří přijdou na ošetření nebo zákrok na příbramské oční oddělení, stejně, jako odborný personál, budou mít k dispozici nové, příjemné a vzdušné prostory a vybavení, které je plně srovnatelné s několika špičkovými pracovišti v České republice i v rámci Evropy. Oblastní nemocnice v Příbrami slavnostně otevřela 12. prosince nové oční oddělení. Oční lékařství je jedním z oborů nemocnice, které se dlouhé roky pyšní vysoce odborným personálem, který často přednáší i v zahraničí, velmi širokým spektrem prováděných vyšetření a operačních výkonů a postupným zlepšujícím se vybavením co se týče přístrojové techniky. Dosud ale sídlilo v jedné z nejstarších nemocničních budov, která dispozičně ani jinak neodpovídá nárokům současné medicíny a množství pacientů, kteří na oddělení přicházejí. To se ale v současné době zcela změní. Oční oddělení získalo nové prostory pro veškeré své zázemí ve dvou patrech komplexně zrekonstruovaného křídla D1 monobloku. Modernizací prošla jak stavební část budovy (nové inženýrské sítě, výměna oken, změna dispozic, zateplení,...), tak také všechny technologie včetně technologií zdravotnických. Prostory využije celé oddělení, tedy ambulance, jednotlivé vyšetřovny, operační sál, lůžková jednotka i stacionář. V nejbližší době tak pacienti, kteří přijdou na ošetření nebo zákrok na příbramské oční oddělení, stejně, jako odborný personál, budou mít k dispozici nové, příjemné a vzdušné prostory a vybavení, které je plně srovnatelné s několika špičkovými pracovišti v České republice i v rámci Evropy. Nové technologie očním lékařům umožní daleko přesnější diagnostiku onemocnění předního (rohovka, čočka, duhovka) i zadního(nový typ OCT a nový elektroretinograf) segmentu a také zpřesnění diagnostiky a léčby glaukomového onemocnění. Samostatnou ambulanci budou mít v novém oddělení také dětští pacienti. Dětem je také přizpůsobena čekárna dětské ambulance. Kvalitativně se výrazně posune také diagnostika a léčba onemocnění sítnice. I nový operační sál umožní provádění současných operačních zákroků daleko přesnější a kvalitnější technikou a zároveň i zákroky zcela nové. Cena komplexní rekonstrukce celého křídla D1 – stavba je 200 milionů korun (dotace z ROP Střední Čechy) celková hodnota vybavení očního oddělení cca 41439.423 Kč., které ze svého rozpočtu poskytl Středočeský kraj. V příštích dnech bude nemocnice oddělení přemisťovat do nových prostor. Informace o zahájení provozu v křídle D1 nemocnice poskytne co nejdříve. MUDr. Stanislav Holobrada ředitel Oblastní nemocnice Příbram, a.s.

11.12.2013 - Spolupráce ON Příbram a Nemocnice Na Homolce

Oblastní nemocnice Příbram zahájila další rovinu spolupráce s Nemocnicí Na Homolce. Společně s Kardiocentrem partnerské nemocnice pořádáme odborný seminář na téma Novinky v kardiologii a kardiochirurgii. Seminář se uskuteční 12.12.2013 od 17:00 hodin v konferenčním sále ON Příbram a jeho moderátorem a odborným garantem je Prof. MUDr. Petr Neužil, CSc., FESC. Vzhledem k základnímu zadání semináře shlédnou lékaři Nemocnice Na Homolce, Oblastní nemocnice v Příbrami a lékaři příbramského regionu  přednášky na téma například Minimálně invazivní kardiochirurgie, Chirurgická léčba fibrilace síní,  Diagnóza a léčba chronického srdečního selhání a mnoho dalších. Seminář je akreditován Českou lékařskou komorou. Kromě přednášek bude pro lékaře velmi přínosná i možnost osobní vzájemné komunikace a konzultace jednotlivých  případů a témat.

9.12.2013 - Lékárna - akce pro veřejnost

  Ve středu 11.12.2013 proběhne od 10:00 do 16:00 hodin akce v lékárně nemocnice pro veřejnost. Ve spolupráci se společností IBI obdrží každý zákazník, který si ten den v lékárně zakoupí Condrosulf 400x180 tobolek, obdrží k zakoupenému přípravku také 100g Flectoru gelu v hodnotě 175,-Kč zdarma. V nabídce bude také například Traumaplant mast a další přípravky partnerské společnosti. Lékárna je umístěna v areálu I nemocnice (Příbram I), pavilon F, přízemí.        

4.12.2013 - Vánoční koncert 2013

Zveme všechny milovníky krásné hudby na Vánoční koncert Oblastní nemocnice Příbram 2013 pod názvem Vánoce s Ginevrou. Koncert se koná 10.12.2013 od 17 hodin v konferenčním sále nemocnice. Přijďte si poslechnout nádhernou vánoční hudbu v podání populárního souboru Ginevra. Jako každý rok i letos pořádá Oblastní nemocnice v Příbrami Vánoční koncert. Název Vánoce s Ginevrou prozrazuje mnohé, především pak partnera koncertu, kterým je tentokrát velmi oblíbený příbramský soubor Ginevra. Ginevra hraje a zpívá cca 7 let, vystupuje na pódiích a folkových festivalech celé České republiky i v zahraničí, jako například v Polsku, Chorvatsku, Lucembursku nebo v Bavorsku. Koncert se koná v úterý 10. prosince od 17:00 hodin v konferenčním sále nemocnice (areál I, Příbram I, pavilon C, 4. patro) Vstup do nemocnice, stejně jako do sálu, je bezbariérový. Nemocnice spolu s Ginevrou zve na koncert všechny své pacienty, zaměstnance a další veřejnost. Pacienty, kteří budou v době koncertu v nemocnici hospitalizováni, doprovodí do konferenčního sálu členové dobrovolnického centra nemocnice. Protože se hudebníci vzdávají svého nároku na honorář, je vstup koncert jako vždy zdarma.. Přijďte si 10. prosince v 17 hodin do příbramské nemocnice poslechnout nádhernou vánoční hudbu v podání populárního souboru Ginevra. Těšíme se na Vás MUDr. Stanislav Holobrada ředitel Oblastní nemocnice Příbram, a.s.

2.12.2013 - Tisková zpráva Krajského úřadu Středočeského kraje

Středočeský kraj nadále proplácí zdravotnické poplatky V posledních dnech se mezi občany Středočeského kraje rozšiřuje informace o tom, že kraj přestane proplácet zdravotnické poplatky. Jedná se o nepravdivou informaci! Středočeský kraj zdravotnické poplatky proplácí i nadále, o jejich zrušení nikdy neuvažoval. Jedná se o dezinformaci vzniklou zřejmě na základě červnového rozhodnutí Ústavního soudu o zrušení regulačního poplatku 100 Kč za hospitalizaci s účinností od 1. 1. 2014. Tato skutečnost ovšem neovlivňuje rozhodnutí Středočeského kraje regulační poplatky (za hospitalizaci, ambulantní péči a pohotovostní služby) vyřizovat a hradit jako doposud. Lidé se tak nemusí bát, že by jim nebyly zpětně zdravotnické poplatky krajem uhrazeny. Kraj v čele s hejtmanem Josefem Řihákem momentálně jako jediný hradí poplatky, které občané platí při poskytování zdravotní péče v jakémkoli zdravotnickém zařízení na území Středočeského kraje. „Je mi líto, že se mezi lidmi rozšířila tato fáma. Osobně je mohu ubezpečit, že tyto poplatky proplácíme a budeme proplácet. Považuji za samozřejmost nejen dodržet předvolební slib, ale především pomoci potřebným a sociálně slabým spoluobčanům. Tím, že za ně uhradíme zdravotnické poplatky, jim pomůžeme zvýšit kvalitu života a především dostupnost zdravotní péče. Vždyť co jiného je v lidském životě důležitější než zdraví,“ uvedl hejtman Josef Řihák. Kraj zdravotnické poplatky proplácí již od srpna 2010 - a to formou daru. Lidé o proplacení poplatků, které uhradili v jakémkoli zdravotnickém zařízení na území Středočeského kraje, mohou zpětně zažádat pomocí formuláře, který je uveřejněn na hlavní straně krajských webových stránek (www.kr-stredocesky.cz). K dnešnímu dni kraj od roku 2010 za zdravotnické poplatky zaplatil celkem 42,6 milionů korun, vyhověl tak 22 525 žadatelům. Za rok 2013 (1.-3.čtvrtletí 2013) bylo zatím proplaceno 19,9 milionu Kč, což je 10 471 žádostí.

2.12.2013 - Digitální diagnostika pleti zdarma v lékárně nemocnice

Ve středu 4. prosince 2013  bude v lékárně Oblastní nemocnice Příbram od 10:00 do 15:00 hodin pro všechny zájemce k dispozici možnost digitální diagnostiky pleti zdarma. Akci opět zajišťuji společnost SynCare. Digitální diagnostika pleti  bude probíhat v prostorách nemocniční lékárny, která je umístěna v areálu I. (Příbram I), v pavilonu F, v přízemí

28.11.2013 - Benátský karneval v příbramské nemocnici

Zveme vás všechny na vernisáž nové výstavy v galerii nemocnice 3. prosince v 17 hodin. Tématem výstavy nádherných, barevných fotografií je benátský karneval. Poslední položkou v letošním scénáři příbramské nemocniční Galerie gaudii gratia, která zároveň otevře rok následující (kalendářní i rok její existence), bude fotografická návštěva karnevalu. A to ne jen tak ledajakého. Setkání s atmosférou pověstného benátského karnevalu masek jejím návštěvníkům umožní prostřednictvím svých fotografií blatenští autoři Zdeňka a Jan Týcovi. Benátský karneval je podobně jako karneval v brazilském Rio de Janeiru všeobecně známou událostí. Koná se každoročně 10 dnů před Popeleční středou jako symbol poslední příležitosti k veselí a hýření před obdobím půstu, ostatně původ slova karneval, českým ekvivalentem masopust, je vysvětlován italským „carne levare“ - „dát pryč maso“. Karneval  se známým zejména jako rej nejroztodivnějších postav v často velmi nákladných a pečlivě propracovaných kostýmech a maskách (ty jsou také tradičním benátským suvenýrem). Účastníci karnevalu tak logicky skýtají objektivu fotografa pestrou nabídku motivů v atraktivním prostředí benátských paláců a křivolakých uliček s jejich dlouhou a barvitou historií. Byl by však velký omyl se domnívat, že  živá akční reportážní fotografie je v tomto případě jednoduchou disciplinou, při níž k dosažení dobrého záběru stačí vlastně jen mačkat spoušť fotoaparátu. Závěr třetího výstavního roku galerie bude tedy ve znamení barev a veselí. Chcete-li poznat autory osobně a být účastni otevření výstavy, budete vítáni na vernisáži v úterý 3.prosince v tradičních 17 hodin v prostoru hlavní recepce nemocnice. Výstava potrvá až do konce ledna 2014.         MUDr. Stanislav Holobrada ředitel Oblastní nemocnice Příbram, a.s.

20.11.2013 - Pacient mezi ambulantním lékařem a nemocnicí

Oblastní nemocnice Příbram pořádá v úterý 26. listopadu 2013 společný seminář pro lékaře nemocnice a praktické lékaře a ambulantní specialisty z regionu. Cílem této akce je nejenom přenést nové a zajímavé informace z jednotlivých oborů v nemocnici, ale i prohloubit stávající spolupráci mezi nemocničními lékaři a jejich kolegy z terénu. Zájmem všech lékařů je kvalitní péče o pacienty, nezbytností při tom je spolupráce a vzájemná komunikace mezi lékaři v nemocnici a lékaři, kteří o pacienty pečují  v době, než je pacient do nemocnice přijat a po jeho propuštění do domácí péče. Z témat semináře tak můžeme zmínit například: Spolupráce praktického lékaře a diabetologa o pacienty s onemocněním cukrovkou, Můj pacient jde na operaci – předoperační vyšetření, Spolupráce praktického lékaře a onkologa, Nové metody a cesty komunikace s nemocniční laboratoří klinické biochemie a mnoho dalších. Kromě shlédnutí přednášek se budou moci pozvaní praktičtí lékaři a ambulantní specialisté osobně seznámit s primáři a přednášejícími lékaři nemocnice, prokonzultovat s nimi témata, která jsou pro ně důležitá  či se zeptat na vše, co je zajímá.

16.10.2013 - Prezident ČR v příbramské nemocnici

V úterý 15. října 2013 navštívil Oblastní nemocnici Příbram v rámci své cesty po Středočeském kraji  prezident České republiky pan Miloš Zeman. Příbramská nemocnice byla hlavním hostitelem prezidentské návštěvy příbramského regionu. Po příjezdu prezidenta do nemocnice, kde jej přivítal její ředitel MUDr. Stanislav Holobrada,  následovalo setkání pana prezidenta se zástupci integrovaného záchranného systému. Nechyběli zástupci středočeských hasičů, policistů, záchranné služby a středočeských oblastních nemocnic. Setkání se uskutečnilo v konferenčním sále nemocnice v rámci společného oběda, který připravil stravovací provoz nemocnice ve spolupráci se Střední integrovanou školou Příbram, jejíž žáci za dohledu svých učitelek zajistili obsluhu. Po  obědě zamířil pan prezident v doprovodu ředitele nemocnice na dětské oddělení, kde si prohlédl jednotku standardních lůžek a podaroval a pozdravil se s hospitalizovanými dětmi a jejich rodiči. Odsud si také odnesl malý dárek, neboť jedna z malých pacientek oddělení předala ve své bezprostřednosti panu prezidentovi svůj oblíbený polštářek v nemocnici – panenku, kterou nemocnice obdarovává všechny hospitalizované děti díky vstřícnosti příbramské pobočce občanského sdružení KIWANIS KLUBU.     MUDr. Stanislav Holobrada ředitel Oblastní nemocnice Příbram, a.s.

14.10.2013 - Fotbalový reprezentant odoperován v Příbrami

S ohledem na prvotřídní kvality ortopedicko-traumatologického oddělení Oblastní nemocnice Příbram zahájila nemocnice spolupráci s prvoligovým klubem 1. FK Příbram. Nemocnice zajišťuje na základě této spolupráce ortopedickou a traumatologickou péči o hráče tohoto klubu, a to včetně těch, kteří se účastní nejvyšší české fotbalové ligy. Lékařský tým řídí špičkový ortoped - primář oddělení doc. MUDr. Petr Višňa, Ph.D., který má navíc se sportovními úrazy dlouholeté zkušenosti. Tým je složen ze zkušených lékařů, kteří dlouhodobě využívají zejména artroskopickou operační techniku. V Oblastní nemocnici Příbram byli odoperováni již dva prvoligoví fotbalisté, tím druhým z nich je člen širšího reprezentačního týmu do 21 let Jakub Jugas.   Stanislav Holobrada ředitel Oblastní nemocnice Příbram, a.s.

25.září 2013 diagnostika pleti zdarma

Ve středu 25. září 2013  budou mít všichni zájemci v prostorách nemocniční lékárny od 10:00 do 15:00 hodin možnost digitální diagnostiky pleti ZDARMA  Akce se uskuteční díky spolupráci s firmou SYN CARE. Lékárna nemocnice je umístěna v areálu I. (Příbram I.), pavilon F, přízemí Těšíme se na Vás

24.9.2013 - Příbram dějištěm další celorepublikové akce

Ve čtvrtek 26. září pořádá chirurgické oddělení Oblastní nemocnice Příbram již 2. Setkání pod Svatou Horou. Hlavním tématem  tohoto semináře bude operativa štítné žlázy a přednášet do Příbrami přijede svým kolegům chirurgům a endokrinologům České republiky nejznámější český chirurg v této oblasti profesor MUDr. Josef Dvořák. Kromě přednášek bude v Příbrami 26. září založena nová odborná společnost endokrinochirurgie při České lékařské společnosti J.E. Purkyně. Sama příbramská nemocnice disponuje špičkovými odborníky na tuto problematiku, kteří operují pacienty z celé naší země.         MUDr. Stanislav Holobrada ředitel Oblastní nemocnice Příbram, a.s.

19.9.2013 - Největší odborníci nukleární medicíny v Příbrami

Od 25. do 27. září 2013 se koná mezinárodní výroční kongres odborné společnosti, která lékaře z oboru nukleární medicíny v České republice zastřešuje. Hostitelem této velmi prestižní akce má tu čest  být Oblastní nemocnice Příbram, která sama disponuje špičkovým pracovištěm nukleární medicíny, kam se sjíždějí pacienti až například z Ostravy, Českého Krumlova nebo z Teplic. Záštitu nad kongresem převzal starosta města Příbrami, hejtman Středočeského kraje, ředitel FN Královské Vinohrady, děkan 3. LF UK a ředitel příbramské nemocnice. Nukleární medicína patří mezi nejmladší medicínské obory vůbec. Její vznik je možné datovat do druhé poloviny minulého století. Tento obor zahrnuje velmi široké spektrum diagnostiky a léčby, jejímž společným jmenovatelem je využívání radionuklidů v medicíně. Nukleární medicína přitom patří mezi nejšetrnější obory. V rámci diagnostiky dokáže často odhalit některá onemocnění ještě před jejich vznikem, což je pro včasnou léčbu naprosto klíčové. I v rámci léčby dokáže zasáhnout pouze nemocnou tkáň a nepoškodit tak tkáně zdravé. Právě šetrnost a výrazný efekt včasnosti diagnostiky a možnosti sledování vývoje nemocí jsou hlavními důvody, proč je tak často využívána v dětském lékařství. Kromě něj má veliký přínos pro některé typy onkologických onemocnění, v oblasti chorob oběhového systému včetně srdce,  v neurologii, v endokrinologii, u onemocnění pohybového aparátu nebo v diagnostice chorob ledvin.         MUDr. Stanislav Holobrada  ředitel Oblastní nemocnice Příbram, a.s.  

DŮLEŽITÉ kontakty

Infocentrum

318 641 111

NONSTOP

DOSPĚLÍ - POHOTOVOST

318 641 700

PO-PÁ 17:00 - 21:00

SO, NE, svátky 8:00 - 20:00

DĚTI - POHOTOVOST

318 641 050

PO-PÁ 17:00 - 22:00

SO-NE 8:00 - 20:00

ZUBNÍ POHOTOVOST

318 654 705

SO, svátky 8:00 - 14:00

Oblastní nemocnice Příbram, a.s.


Gen. R. Tesaříka 80, 261 01 Příbram I.
IČ: 27085031

ID datové schránky: ngiff9u
e-mail: reditelstvi@onp.cz
© 2003 - 2024 Oblastní nemocnice Příbram, a.s. | Použití webů a OOÚ developed by Internet PB s.r.o. & Smartim

Dotazník
spokojenosti
zde >

ONLINE
OBJEDNÁNÍ
zde >

infolinka:

318 641 111
Důležité kontakty >